[:it]Salsa tonnata[:en]Tuna sauce[:]
[:it]INGREDIENTI
• 100 g di tonno sottolio
• 50 g di capperi sottaceto
• 2 acciughe
• 1 tuorlo sodo
• limone
• 1 bicchiere d’olio
• sale
• pepe
PROCEDIMENTO
Sminuzzate il tonno, tritate finemente i capperi ben strizzati e le acciughe diliscate. Raccogliete il tutto nel frullatore e unite il tuorlo dell’uovo sbriciolato. Salate e pepate con moderazione. Ammorbidite prima l’impasto con alcuni cucchiai d’olio, poi unite quello che resta e frullate per pochi secondi.
Se la salsa fosse troppo densa diluitela ancora con poco olio. Versate in salsiera, aggiungete il succo di mezzo limone, mescolate e lasciate riposare 10 minuti.
Perfetta con carni bollite.[:en]INGREDIENTS
• 100 g of tuna in oil
• 50 g of pickled capers
• 2 anchovies
• 1 egg yolk hard
• lemon
• 1 glass of oil
• salt
• pepper
METHOD
Chop the tuna, finely chopped capers well drained and boned anchovies. Gather all in the blender and add the crumbled egg yolk. Salt and pepper in moderation. Softened before the sauce with a few tablespoons of olive oil, then add what remains and blend for a few seconds.
If the sauce is too thick still dilute it with a little oil. Pour in sauce dish, add the lemon juice, stir and let stand 10 minutes.
Perfect with boiled meats.[:]
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